Rawatan Asli Untuk Buasir - Relief Mudah

Rawatan Asli Untuk Buasir - Relief Mudah

Buasir terbentuk apabila darah di dalam urat sekitar dubur tidak mengalir dengan baik. Ini kadang-kadang disebabkan oleh meneran berlebihan apabila anda melawat tandas atau sembelit. Kehamilan juga boleh menyebabkan buasir, kerana hormon yang dirembeskan pada masa ini boleh melemahkan dinding vena, ditambah terdapat juga lebih banyak darah daripada biasa dalam edaran pada masa ini. Ia juga berpendapat bahawa mengangkat berat boleh menyumbang kepada buasir.

Jika anda telah cuba pusingan tanpa henti sejak krim kaunter dan ubat-ubatan, anda sudah akan memahami bahawa ini tidak, dan tidak boleh, menyembuhkan keadaan sepenuhnya. Satu-satunya cara untuk sembuh adalah dengan menggunakan rawatan semula jadi untuk buasir.

Satu titik permulaan yang baik adalah untuk melihat cara-cara untuk memastikan usus anda berfungsi dengan betul. Makan banyak makanan tinggi serat boleh membantu. Prun rawatan terkenal semula jadi untuk buasir jadi melihat ini termasuk dalam diet anda. Selain itu, sebahagian besar buah-buahan dan sayur-sayuran segar yang lain mengandungi serat dan anda perlu melihat ke arah makan sekurang-kurangnya 5 hidangan sehari. Kacang, kekacang dan dedak juga baik gentian pembekal.

Bersama-sama dengan serat, menyimpan najis lembut dengan memastikan anda mempunyai pengambilan cecair yang mencukupi. Anda perlu minum sekurang-kurangnya 2 liter air sehari, dan ia adalah idea yang baik untuk menjaga pengambilan kafein anda rendah kerana ini boleh menyebabkan dehidrasi. Jus buah-buahan yang sangat membantu, kerana mereka boleh bertindak sebagai julap semulajadi.

Mengambil senaman boleh merangsang usus ke dalam tindakan dan tidak memandang rendah ini sebagai rawatan semulajadi yang baik untuk buasir. Ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa kebanyakan orang dengan usus sihat merasakan keperluan untuk membuang air besar sebaik sahaja mereka bangun pada waktu pagi dan mula bergerak di sekitar. Latihan tidak perlu kuat-walaupun berjalan kaki lembut adalah lebih baik daripada apa-apa.

Selalunya, semakin lama anda tinggal dengan buasir, lebih teruk keadaan menjadi. Jika anda mahu mengelakkan pembedahan yang menyakitkan yang lebih kecil kerap daripada langkah sementara, anda perlu berhati-hati mempertimbangkan pilihan anda. Jika anda bersedia untuk membuat beberapa perubahan gaya hidup yang mudah dan mudah, anda boleh menghapuskan punca buasir anda bermakna bahawa anda boleh mencapai kebebasan kekal.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar